Τί είναι τα φίλτρα νερού?

Τα συστήματα φιλτραρίσματος νερού έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη. Αλλά ανεξάρτητα από το πού εγκαθίσταται η συσκευή διήθησης, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να χρησιμοποιεί ένα φίλτρο που θα πρέπει να αντικατασταθεί σε τακτική βάση.

Πολλά συστήματα διήθησης χρησιμοποιούν άνθρακα, κάρβουνο ή μείγμα μέσων φίλτρου για να μειώσουν τις ακαθαρσίες. Αυτά τα συστήματα γενικά μειώνουν τους ρύπους με έναν από τους δύο τρόπους.

Κατ ‘αρχάς, μερικοί ρύποι φιλτράρονται μηχανικά, δηλαδή είναι αρκετά μεγάλοι για να παγιδευτούν στους πόρους του φίλτρου. Άλλες προσμείξεις προσκολλώνται στην επιφάνεια του μέσου φίλτρου. Τελικά, η επιφάνεια του μέσου φίλτρου γεμίζει και δεν μπορούν να προσροφηθούν περισσότερες μολυσματικές ουσίες. Ή, στην περίπτωση μηχανικής διήθησης, οι πόροι του φίλτρου γίνονται τόσο φραγμένοι με τα συντρίμμια ώστε το νερό να μην μπορεί να κινηθεί αποτελεσματικά μέσω του φίλτρου.

Ενώ το τελευταίο είναι εύκολο να εντοπιστεί, καθώς ο ρυθμός ροής του νερού που παράγεται από το σύστημα επιβραδύνεται δραματικά, δεν είναι τόσο εύκολο να πούμε πότε η επιφάνεια των μέσων φιλτραρίσματος έχει γεμίσει και πρέπει να αλλάξει.

Προέλευση: http://www.nsf.org

Please follow and like us:
Category: Φίλτρα νερού
Please follow and like us:
Αφήστε μια απάντηση