Χρειάζομαι Φίλτρο Νερού?

Μπορεί να έχετε δει τα τελευταία χρόνια τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την παρουσία νεοεμφανιζόμενων ή παρεμπιπτόντων ρύπων στο πόσιμο νερό.

Στην πραγματικότητα, το 82% των καταναλωτών αναφέρει ότι ανησυχούν για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτές οι εμφανιζόμενες μολυσματικές ουσίες στην υγεία τους, αν και σε ίχνη δεν είναι θέμα δημόσιας υγείας. Οι μολυσματικές ουσίες που προκαλούν τις μεγαλύτερες ανησυχίες περιλαμβάνουν φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα που ακολουθούνται από συνταγογραφούμενα φάρμακα και απορρυπαντικά.

Οι περισσότερες μολυσματικές ουσίες που υπάρχουν στο πόσιμο νερό έχουν παραδοσιακά πέσει σε μία από τις δύο κατηγορίες

  • – επιπτώσεις στην υγεία, για τους ρύπους που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν δυσμενώς την υγεία όταν υπάρχουν στο πόσιμο νερό.
  • – αισθητικές επιδράσεις, για μολυσματικές ουσίες που δεν επηρεάζουν την υγεία αλλά μάλλον για γεύση, εμφάνιση ή οσμή πόσιμου νερού.

Οι νεοεμφανιζόμενες μολυσματικές ουσίες αποτελούν μια νέα κατηγορία προβλημάτων ποιότητας του νερού για τα οποία δεν έχουν ακόμη τεκμηριωθεί ενδείξεις για τις επιπτώσεις στην υγεία λόγω εν μέρει των ιχνών στα οποία ανιχνεύονται αυτές οι ενώσεις. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί ξεχωριστό πρότυπο δοκιμών για σκοπούς δοκιμών προϊόντων.

Προέλευση: http://www.nsf.org (διαβάστε περισσότερα)

NSF infographic

Please follow and like us:
Category: Φίλτρα νερού
Please follow and like us:
Αφήστε μια απάντηση